Nagyvilág

Súlyos tömegkarambol egy angliai autópályán

A péntek esti balesetben 26 jármű rohant egymásba a ködös autópályán. Legalább negyvenen sérültek meg.

A tömegkarambol helyi idő szerint este fél kilenckor történt a délnyugat-angliai Taunton város közelében, az M5-ös autópályán. A helyi rendőrség közlése szerint húsz személyautó és hat teherautó rohant egymásba az északra tartó oldalon, az utóbbi évtizedek legsúlyosabb balesetét okozva a területen.

Az ütközések után legalább négy jármű, köztük két teherautó kigyulladt – írta a Sky News. Az esetről készült felvételeken hatalmas lánggal égő autókat lehetett látni, és szemtanúk robbanásokról is beszámoltak. “Olyan volt, mintha egy afganisztáni jelentetet néztem volna” – jellemezte az esetet a Telegraphnak egy szemtanú. A karambolok után még a szembe haladó oldalt is roncsdarabok borították.

Legalább négy embert tűzoltóknak kellett kivágni az összeroncsolódott autókból. Voltak, akik égő autóban rekedtek – közölte egy szemtanú.

A hatóságok közlése szerint nagyjából negyven ember sérült meg a tömegbalesetben, közülük tizet életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A helyi rendőrség közlése szerint halottjai is vannak a karambolnak, de azt egyelőre nem közölték, hogy mennyi.

A baleset okait még nem lehet tudni. Az eset idején eső esett a területen és az autópályát sűrű köd borította. Ráadásul egy közeli fesztivál miatt az út különösen zsúfolt volt.

A balesetet követően több kilométeres dugó alakult ki. Az autópályát mindkét irányban lezárták, és leghamarabb szombat délben indulhat meg újra a forgalom az érintett szakaszon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik