Nagyvilág

Katonai adatokat lophattak a legnagyobb japán védelmi cégtől

Atomerőművekkel és harci gépekkel kapcsolatos információk kerülhettek hackerek birtokába a japán védelmi minisztérium beszállítójától.

A Mitsubishi Heavy Industries elleni hackertámadással harci gépekkel kapcsolatos katonai adatokat, valamint atomerőművekkel kapcsolatos információkat szerezhettek meg a támadók – közölte az Asahi Shimbun. A japán napilap hétfőn megjelent cikke szerint azt még nem lehet tudni, hogy az ellopott adatok érzékeny, bizalmasnak minősülő védelmi információk voltak-e.

A japán védelmi minisztérium szóvivője azt állította, hogy egyelőre nem tudnak titoknak minősülő védelmi adatok kikerüléséről. A Mitsubishi szóvivője nem kommentálta az esetet, a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva.

A japán védelmi minisztérium legnagyobb beszállítójának számító cég augusztusban vette észre, hogy több mint nyolcvan szerverét és számítógépét vírusokkal fertőzték meg. Az eset miatt a japán védelmi miniszter közölte, hogy a tárca saját vizsgálatot indít az ügyben, és felszólították a céget, hogy erősítse meg számítógépes hálózatának védelmét.

Két hete a Daily Yomiuri című japán lap arról számolt be, hogy a cég számítógépes rendszerében több mint ötven vírust találtak, köztük több olyat, amelyek évek óta ismertek, és egy folyamatosan frissített vírusirtó könnyedén megoldotta volna a problémát. A lap úgy tudja, hogy a hackerek a hajók ellen használható Type 80 nevű védelmi rakétáról szereztek meg adatokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik