Nagyvilág

DNS-mintát vettek Kadhafi holttestéből

Szakértők a bukott líbiai diktátor hajából is mintát vettek, de az csak annyit bizonyított, hogy Kadhafinak hajbeültetése volt.

DNS-mintát és vért vettek a líbiai hatóságok a csütörtökön megölt Moammer Kadhafi megbuktatott vezető holttestéből – közölte Mahmúd Dzsibril, az arab országot kormányzó Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) második számú vezetője.

Az ÁNT-vel kapcsolatba lépett a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság, amely emberiesség elleni bűnök vádjával köröztette Kadhafit, és saját szakértőjével akarta megvizsgáltatni a bukott vezető holttestét a temetés előtt, de Dzsibril szerint az ÁNT jelentését megismerve végül elállt ettől.

Kadhafit várhatóan pénteken, titokban temetik el.

Dzsibril a sajtóértekezleten felolvasott egy igazságügyi szakértői jelentést, amely szerint Kadhafi nem tanúsított ellenállást, amikor előhúzták egy főút alatti vízáteresztő betoncsőből. A karján megsebesült Kadhafit felrakták egy kisteherautóra, amely később a volt vezető testőreinek és ellenfeleinek kereszttűzébe került. Kadhafit ekkor halálos fejlövés érte. A halottkém nem tudta megállapítani, hogy ezt melyik fél adta le – mondta Dzsibril.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik