Nagyvilág

Ellopták Obama színpadi felszerelését

A kampánykörúton lévő amerikai elnökfelszerelését szállító teherautó egy hotel elől tűnt el.

Ellopták a buszos kampánykörúton lévő Barack Obama amerikai elnök pódiumi felszerelését és hangosító berendezését szállító teherautót – jelentette kedden internetes oldalán az NBC televízió.

A járművet, amely a 200 ezer dollár (több mint 43 millió forint) értékű felszerelést szállította, egy szálloda elől vitték el. Az NBC-nek a Pentagonból származó értesülései szerint az ügyben nyomozást indítottak. Még nem tudni, hogy a bűncselekményt az alkalom szülte-e, avagy az elkövetők tudatosan készültek arra, hogy ellopják az elnök műszaki felszerelését.

Obama kampánykörútjának vidéki állomásain rendszerint átlátszó súgógéppel felszerelt, címeres pódiumról beszél, mondandóját pedig hordozható erősítő berendezéssel szokták kihangosítani. Egy, az üggyel összefüggésbe hozható üres teherautóra a hatóságok hétfő délután a henricoi reptér közelében lévő Holiday Inn parkolójában találtak rá. Szemtanúk szerint a jármű körül az egyenruhás rendőrök mellett “rengeteg öltönyös fickó” sürgölődött.

Az elnök az 1,1 millió dolláros, elsötétített kampánybuszával hétfőn indult el az észak-karolinai és virginiai településeket érintő kampánykörútra. Célja a munkahely-teremtő programjának népszerűsítése, valamint annak a tudatosítása, hogy a program megvalósítása szerinte a kongresszusi republikánusok ellenállásán bukik meg. A munkanélküliség jelenlegi, 9,1 százalékos szintje rontja Obama újraválasztási esélyeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik