Nagyvilág

Elszabadult a pokol egy mexikói börtönben

Verekedés közben húsz fogoly vesztette életét, másik tizenkettő pedig megsebesült Matamoros börtönében szombaton.

A Mexikó északkeleti részén Tamaulipas szövetségi államban fekvő város börtönében először két fegyenc verekedett össze, majd mások is csatlakoztak csetepatéhoz. A rendőrség csak jelentős erő bevetésével tudta megfékezni az erőszakot és helyreállítani a rendet.

Azt nem tudni, hogy mi volt a véres összetűzés oka.  A hatóságok csak annyit árultak el, hogy a foglyok nem próbálkoztak szökéssel.

Tamaulipas állam fegyintézeteiből az utóbbi években többször szöktek meg fegyencek, s többször fordult elő, hogy sok halottat követelő verekedés tört ki a foglyok között. Tavaly összesen 340 rab oldott kereket a börtönökből.

Csütörtökön a szomszédos Nuveo León szövetségi állam egyik börtönében történt hasonló verekedés. Akkor hét rab vesztette életét, tizenkettő pedig megsebesült a körzet ellenőrzéséért harcoló két drogkartell elítéltjei közötti összecsapásban.

Tamaulipas és Nuevo León államban is drogháború dúl: a két kábítószeres banda a határ túloldalára vezető drogcsempész útvonalak ellenőrzéséért küzd egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik