Nagyvilág

Brutális lövöldözés egy hondurasi börtönben

A meghiúsított szökési kísérlet miatt nyolc ember halt meg.

A hondurasi rendőrség meghiúsított egy kitörési kísérletet az ország északi részén fekvő San Pedro Sula, a második legnagyobb hondurasi város börtönéből, ahol a lövöldözésben legkevesebb nyolc fegyenc meghalt és négy megsebesült.

Silvio Inestroza belügyi szóvivő a pénteki incidensről azt állította, hogy a tűzpárbajt maguk a rabok vívták a börtön központi részén, s a lövöldözés nyomán a börtönőrök a hadsereg segítségét kérték a rend helyreállítására. Szavai szerint folyik a vizsgálat, hogy miként zajlottak az egyelőre elég rejtélyesnek tűnő események a hondurasi börtönben.

Furcsa módon a börtönben éppen akkor tört ki lövöldözés, amikor a város repülőterén, a parkoló kijáratánál ismeretlen álarcos fegyveresek valósággal szitává lőttek hat embert, továbbá a lövöldözésben két férfi és egy nő is megsebesült. Szemtanúk beszámolói szerint az áldozatok két gépkocsiban utaztak, amikor egy elébük kanyarodó autóból fegyveresek ugrottak ki, s nyitottak tüzet áldozataikra.

Julián Hernández rendőrfelügyelő újságíróknak azt hangsúlyozta, hogy a rendőrség egyelőre nem tud több részletet a repülőtéri lövöldözésről.

Az ENSZ legfrissebb jelentése szerint az egész világban Hondurasban a legmagasabb a gyilkosságok száma a lakossághoz mérten, 100 ezer főre számítva ez az arány elérte a 81,1-et, miközben világátlagban évente 8,8 gyilkosság jut százezer lakosra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik