Nagyvilág

Szexsztrájkkal kikényszerített útépítés

Több mint száz napig tartó szexmegvonással érték el egy kolumbiai város asszonyai, hogy felújítsák a város egyetlen bekötőútját.

Lezárult a 112 napja kezdett szexsztrájk Barbacoas városában. A csaknem 300 nő a nem mindennapi módszerrel érte el, hogy több évtizednyi ígérgetés után végre tényleg leaszfaltozzák a 35 ezres várost a külvilággal összekötő utat. A kormány már majdnem húsz éve megígérte az útépítést, de azt soha nem teljesítette.

Pedig a nagyjából hatvan kilométeres földút folyamatos problémát jelentette a városban élő embereknek. A leaszfaltozatlan országúton 12 órába telt eljutni a legközelebbi városba. Több beteg ember is amiatt halt meg, mert nem jutottak el vele időben a legközelebbi kórházba – írta a Columbia Reports.

A nők június végén kezdték meg sztrájkjukat az útépítés elérésére. A „keresztbe tett láb” akciót csak azután hagyták abba, hogy a kolumbiai hadsereg mérnökei ténylegesen megkezdték az ország délnyugati részén található út építését. Sztrájkjuk hatására ugyan már július végén jelezte a kolumbiai kormány, hogy engedélyezték az útépítést, de a már több megszegett ígéret után inkább megvárták, amíg megjelennek a munkagépek.

A sztrájkban résztvevő 280 nő a szexmegvonást jelképesen viselt láncai ledobásával zárta.Hatóság nem ellenőrizte a “szexbeszüntetést”, de például José Arnulfo Preciado polgármester, akinek felesége a sztrájk idején állítólag másik szobában aludt, azt mondta, bármikor szívesen áll a poligráfos vizsgálat elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik