Nagyvilág

Az FBI csapott le a sztárok rettegett hackerére

A férfi a hollywoodi szépségekre utazott és sikerrel járt, meztelen képeket lopott a sztárok gépéről és föltöltötte a netre.

A 35 éves floridai férfi több mint félszáz ember, köztük a szórakoztatóipar ismert személyiségeinek adataihoz férkőzött hozzá. Feltörte többi között Scarlett Johansson elektronikus levelezését, Christina Aguilera, Mila Kunis, Simone Harouche és Renée Olstead számítógépét. A hackert hivatalosan meggyanúsították védett komputerekhez való illetéktelen hozzáférés, védett komputerek megrongálása, törvénytelen lehallgatás és minősített személyazonosság-lopás miatt

“Sajnos hozzáfért több híresség meztelen fotóihoz, amelyeket feltöltött az internetre” – jelentette ki a szövetségi ügyész. Vizsgálat folyik azzal kapcsolatban, hogy ő tárta-e kéretlenül a világ elé a Scarlett Johanssonról nemrégiben ismertté vált ruhátlan képeket. A férfi állítólag leforgatandó filmek forgatókönyveihez is hozzájutott.

A jelentések szerint a közösségi portálok és más nyilvános internetes oldalak figyelése révén kaparintotta meg a hírességek jelszavait.

Az FBI a szórakoztatóipar személyiségeinek komputerei ellen indított támadásokat felgöngyölítő, Hackrerazzi fedőnevű művelet során jutottak Christopher Chaney nyomára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik