Tech

Hogy kerültek Scarlett Johansson meztelen képei a netre?

A kiszivárgott, erotikus tartalmú képek kapcsán az FBI is két kérdésre keresi a választ: kik és hogyan?

Mivel egymás után kerülnek napvilágra világsztárok pikáns képei, ezért arra a megállapításra kell jussunk, hogy az ebben érdekeltek elől nem lehet eldugni ezeket a fotókat – vagyis azt tanácsolnánk a hazai és nemzetközi celebeknek, hogy ha el szeretnék kerülni az ehhez hasonló szituációt, próbálkozzanak meg a következő módszerrel: ne készítsenek ilyen jellegű fényképeket.

Persze megértjük a késztetést, ország-világ szeretne belesni a ruha alá, mi is izgalomba jönnénk magunktól és ellőnénk néhány nagyfelbontású képet, de semmiképp nem küldenénk el senkinek.

Ugyanis a szivárogtatások jelentős része ebből származik. Nem feltétlenül arról van szó, hogy a címzett megbízhatatlan volt – bár nyilván erre is van példa –, hanem arról, hogy ha valami egyszer bekerül az internet vérkeringésébe, azt sokkal könnyebb megszerezni. Elég az adott színésznő kimenő leveleit átnézni – hiszen, ha az ember nem veszi a fáradságot, hogy a készülékéről eltávolítsa a pikáns fotókat, akkor valószínűleg postafiókjával is hasonlóan bánik.

Természetesen a készüléken sincsenek teljes biztonságban a képek, hiszen a készülék fizikai birtoklása, avagy egy rosszindulatú szoftveren keresztül virtuális irányítása ugyanúgy lehetőséget biztosít az elkövetők számára. De mégis sokkal nehezebb a megvalósíthatóság, mintha magunk lőnénk fel az internetre.

Ráadásul az internet jellegéből adódik, hogy ha valami egyszer felkerül, azt már nem lehet onnan többé levenni, hiszen folyamatosan készülnek másolatok. Vagyis Scarlett Johansson ügyvédje – aki azt a megbízást kapta, hogy ha kell, akkor egyesével, minden egyes honlapról szedje le a képeket – valószínűleg manapság sokat túlórázik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik