Nagyvilág

Harry herceg az amerikaiaktól tanul helikoptert vezetni

A brit királyi sarj a világ egyik legnagyobb tűzerejű katonai támadó helikoptere, az Apache irányítását tanulja.

Az idén 27 éves herceg, aki a harmadik a brit trónutódlási sorban, megérkezett az amerikai haditengerészet híres kaliforniai bázisára, hogy részt vegyen az Apache helikopterek irányításához szükséges végső oktatási kurzuson. A több hónapig tartó intenzív kiképzés alatt éleslövészeten is részt fog venni II Erzsébet brit királynő unokája, aki ezután kiképzett Apache-pilótaként tényleges szolgálatot kezd a brit hadsereg 16. légi támadó dandárjának kötelékében.

A katonaherceg régóta nem titkolja, hogy kiképzése után mindenképpen szeretne visszatérni az afganisztáni frontra. Harry több mint három éve már megjárta az afganisztáni frontot, akkor gyalogsági hadműveletekben és járőrözéseken vett részt. A herceget azonban idő előtt hazahívták, jelenlétének híre kiszivárgott, és a brit hadvezetés attól tartott, hogy a tálib lázadók hajtóvadászatot indítanak ellene, megpróbálva elrabolni vagy megölni.

Harry Bátyja, Vilmos herceg szintén a brit fegyveres erők tisztje, de mivel ő a második a trónutódlási sorban, el van tiltva a harcoktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik