Nagyvilág

Koreában nem nézik el a zenészek fűszívását

Míg a nyugati országokban alig zaklatják a bevallottan marihuánát használó zenészeket, Dél-Koreában a popsztárok sem menekülnek.

A fűszívást súlyos, akár öt évig is terjedő börtönbüntetéssel, és milliós pénzbírsággal sújtó Dél-Korea ügyészsége komoly vizsgálatnak vetette alá egy népszerű koreai popcsapat 23 éves énekesét. A G-Dragon művésznevű férfi bűne az volt, hogy egy Japán klubban tartott májusi fellépéskor beleszívott egy kezébe adott marihuánás cigarettába – jelentette a Korea Herald.

Az ügyészség közlése szerint az énekes haján elvégzett vizsgálat megerősítette, hogy a Big Bang nevű fiúcsapat vezetője tényleg szívott a tiltott anyagból, amit G-Dragon kihallgatásakor el is ismert. Elmondása szerint egy japán férfitől kapott cigarettába szívott bele, amiről az illat alapján sejtette, hogy marihuánás lehet, de csak letüdőzte.

Az ügyészség végül ejtette a vádat a popsztár ellen, azzal indokolva a döntést, hogy az énekes csak keveset szívott a marihuánából, valamint bevallotta és megbánta tettét – írta a dél-koreai lap.

A dél-koreai törvények alapján akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel, és ötvenmillió vonos (9,5 millió forint) pénzbüntetéssel sújthatóak a fűszíváson kapott emberek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik