Nagyvilág

Húszórás tűzpárbaj ért véget Kabul diplomata negyedében

Az afgán biztonsági erők végeztek az összes fegyveressel, akik kedden indítottak jól szervezett támadást Kabulban.

Majdnem egy napig tartó szembenállás ért véget szerda reggel Kabul diplomata negyedében, ahol gépfegyverekkel és rakétagránátokkal felfegyverkezett támadók elfoglaltak egy épülőfélben lévő irodaházat, és onnan lőtték a környéket. A támadók célpontja a NATO afganisztáni központja, valamint az irodaháztól pár száz méterre található amerikai nagykövetség volt. Az épületben hat fegyvereset öltek meg.

A húsz órán át tartó küzdelemben meghalt emberek számáról egymásnak ellentmondó információk jelentek meg. A NATO közlése szerint az 14 afgán – polgári személyek és a biztonsági erők tagjai – vesztette életét, míg a BBC tisztségviselőkre hivatkozva legalább hét halottról számolt be.

A BBC kabuli tudósítójának elmondása szerint a támadók láthatóan jól felkészültek egy hosszabb összecsapásra: az elfoglal irodaházban három napon át halmoztak fel fegyvereket. A diplomata negyedben zajló támadással egy időben a város nyugati részén két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy rendőrőrsnél, egy harmadikat pedig akkor öltek meg, amikor megpróbált a repülőtérre jutni – írta a BBC.

A támadásért a tálibok vállalták a felelőséget, de afgán tisztségviselők szerint a velük kapcsolatban álló Hakkani hálózat tagjai hajtották azt végre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik