Nagyvilág

Terrorfenyegetést kapott az Egyesült Államok

Washingtonban és New Yorkban megszigorították a biztonsági intézkedéseket.

New Yorkkal vagy Washingtonnal kapcsolatos terrorfenyegetést kapott az Egyesült Államok – közölték csütörtök este amerikai terrorelhárítási tisztségviselők. Az értesülés szerda este érkezett. Nem tudják nem komolyan venni, mert annyira konkrét, és mert pusztán néhány nappal a 2001. szeptember 11-i merényletek 10. évfordulója előtt kapták – közölte egy meg nem nevezett tisztségviselő.

A belbiztonsági minisztérium szóvivője csak annyit erősített meg az értesülésből, hogy a fenyegetés konkrét, hihető, de még meg nem erősített. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok az évforduló előtt mindig kap fenyegetéseket.

A fenyegetés miatt Washingtonban és New Yorkban megszigorították a biztonsági intézkedéseket. Amerikai tisztségviselők közölték: vizsgálják egy olyan esetleges merénylet veszélyét, amely szerint az al-Kaida terrorhálózat gépkocsiba rejtett pokolgépet akar felrobbantani valamelyik New York-i vagy washingtoni hídnál vagy alagútnál. Köröznek két vagy három embert, aki feltehetőleg kapcsolatban áll az al-Kaidával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik