Nagyvilág

Terrortámadást akadályoztak meg Németországban

A hatóságok gyanúja szerint a bombagyárosok a 2001. szeptember 11-i események évfordulója alkalmából terveztek merényletet.

A hatóságok csütörtöki bejelentése szerint egy 24 éves, libanoni származású német férfit, valamint egy 28 éves, Gázából származó férfit tartóztattak le. A hatóságok átkutatták az érintettek lakását, és ott robbanóanyag előállítására alkalmas hűtőelemekre, illetve vegyszerekre bukkantak. A berlini államügyészség “súlyos terrorcselekmény” előkészítésének gyanújával vizsgálatot indított a két férfi ellen.

A Berliner Morgenpost információi szerint a két férfit már több mint két hónapja figyelték. Azután kerültek a hatóságok figyelmébe, hogy nagy mennyiségben rendeltek bombakészítéshez is felhasználható anyagokat. A lap úgy tudja, hogy először azok a berlini, illetve baden-württembergi cégek fogtak gyanút, amelyektől a két férfi az említett hűtőelemeket, illetve vegyszereket rendelte. A rendőrséget az érintett cégek értesítették.

A készenléti rendőrség a hajnali órákban Berlin Wedding városnegyedében egy mecsetet kutatott át, majd két másik városnegyedben az érintettek lakását is

A hatóságok gyanúja szerint a feltételezett terroristák az Egyesült Államok elleni terrortámadások tizedik évfordulója alkalmából terveztek merényletet. Nem kizárt ugyanakkor az sem, hogy a feltételezett merényletet XVI. Benedek pápa szeptember második felében esedékes berlini tartózkodásához időzítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik