Nagyvilág

Pokolgép robbant az indiai fővárosban

A bomba Újdelhiben, a legfelsőbb bíróság épületénél ölt meg több embert.

Nagy erejű pokolgép robbant szerda délelőtt az indiai főváros, Újdelhi központjában a felsőbíróság épületénél, a detonációban tíz ember életét vesztette, ötvenen megsebesültek – közölte az indiai belbiztonsági minisztérium tisztségviselője.

A tájékoztatás szerint egy aktatáskába rejtették a robbanószerkezetet, és a táskát az épület egyik főbejáratánál helyezték el a kapun kívül. A robbanás nem sokkal délelőtt tíz óra után következett be, amikor több százan álltak sorban a bíróság bejáratánál arra várva, hogy bejussanak az épületbe. Rendszerint szerdán van a legnagyobb tömeg az épületnél, mert a bíróság ezen a napon tart meghallgatást közérdekű peres ügyekben.

A felső bíróság közvetlenül a legfelsőbb bíróság alatti fellebbviteli fórum az indiai igazságszolgáltatási rendszerben.
Az indiai hatóságok közölték: egy radikális iszlamista szervezet, a Harkat-ul-Dzsihád Iszlámi jelentkezett e-mailben a merénylet elkövetőjeként. A csoportnak Bangladesben és Pakisztánban vannak táborai.

Manmohan Szingh indiai kormányfő éppen Bangladesben van hivatalos látogatáson. Több mint tíz éve nem járt indiai miniszterelnök a túlnyomórészt muzulmánok lakta országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik