Nagyvilág

DSK-ügy: kitálalt a New York-i szobalány

Két hónap hallgatás után állt nyilvánosság elé a nő, és továbbra is állítja: megerőszakolta az IMF-vezér.

Továbbra is fenntartja állítását a New Yorki-i szobalány, hogy Dominique Strauss-Kahn (DSK), az IMF volt vezérigazgatója erőszakot követett el rajta; Naffissatou Diallo több mint két hónap hallgatás után a nyilvánosság elé állt, exkluzív interjút adott az ABC News televíziónak és a Newsweek hetilapnak.

“Igazságot akarok. Azt akarom, hogy börtönbe zárják. Azt akarom, hogy tudja: vannak olyan helyek, ahol nem használtja fel a pénzét és a hatalmát, aki ilyet követ el” – jelentette ki Naffissatou Diallo, a 32 éves guineai bevándorló. A vele készült interjút hétfőn mutatja be az ABC News.

Strauss-Kahnt azonban valószínűleg nem fenyegeti börtön, mert Cyrus Vance manhattani ügyész fontolóra vette, hogy ejti a vádat a Diallo szavahihetőségével kapcsolatos “aggályok” miatt. A szobalány az ABC-nek elismerte, hogy “hibákat” követett el, de ezeknek szerinte nem kell megingatniuk a vádhatóságot.

“Isten a tanúm rá, hogy az igazat mondom. Szívből. Isten tudja ezt. És ő (DSK) is tudja ezt” – mondta Nafissatou Diallo, aki megismételte, hogy a volt IMF-vezér erőszakot követett el rajta a New York-i Sofitel 2806-as szobájában.

A DNS-nyomok alapján a rendőrség megállapította, hogy valóban történt nemi aktus a szobában. Strauss-Kahn védői szerint a nő beleegyezett a közösülésbe. Nafissatou Diallo az interjúiban szinte semmi olyat nem mondott, amely a bírósági eljárással kapcsolatban ne vált volna ismertté. A szobalány kijelentette, hogy sohasem akart a nyilvánosság el állni, de a történtek után nem maradt más választása.

DSK védői szerint a nő nem akar mást, mint védencük ellen hangolni a közvéleményt a folyamatban lévő eljárással kapcsolatban.

A szobalány ügyvédje, Kenneth Thompson az ABC Newsnak kijelentette, hogy polgári peres eljárást kívánnak indítani Dominique Strauss-Kahn ellen.

A Newsweek, amely részletesen beszámolt Diallo hamis vallomásairól és alvilági ismerőseiről is, megjegyezte, hogy a világ a mai napig nem ismeri Dominique Strauss-Kahn verzióját arról, hogy mi is történt a 2806-os szobában. A lap a Le Point francia magazint idézte, amely szerint a volt IMF-vezér elmondta feleségének, hogy a New York-i Sofitelben két nap alatt három nővel közösült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik