Nagyvilág

Váratlan hír: mégsem egyedül ölt az oslói mészáros?

Kommandósok hat embert vettek őrizetbe a merényletekkel kapcsolatban, de elengedték őket.

A norvég rendőrség kommandós egysége őrizetbe vett, majd rövid idő múlva szabadon engedett hat személyt Oslóban a merényletekkel összefüggésben – közölte egy szóvivő. A főváros keleti részén végrehajtott műveletben elfogott és kihallgatásra bevitt személyeket elengedték. Nincs közük az ügyhöz. Robbanóanyagot nem találtak – mondta Anders Frydenberg. A rendőrség korábban azt jelezte, hogy a főváros keleti részén műveletet hajtanak végre. “Rendőrségi akciót hajtunk végre egy kelet-oslói helyszínen. Ez kapcsolatban áll a merényletekkel” – mondta akkor a rendőrségi szóvivő

A korábbi tudósítások eddig arról szóltak, hogy a közel 100 halálos áldozatot követelő ámokfutás egyetlen ember műve. A rendőrség vasárnap délelőtt azt mondta, hogy a tettes vallomása szerint nem volt bűntársa.

Közben az NRK norvég televízió arról számolt be, hogy a halálos áldozatok száma 93-ra emelkedett.

A svéd sajtó arról is beszámolt, hogy a merénylő édesapja sokkot kapott, amikor az interneten olvasta, hogy mit követett el a fia. Az illető nyugdíjas, és “valahol Franciaországban” beszéltek vele, ahol él. Közölte, hogy fiával 1995 óta nincs kapcsolatban. Az interneten olvasta a hírt, és látta meg a fia fényképét. “Sokkot kaptam. Azóta sem tértem magamhoz” – mondta az apa a lapnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik