Nagyvilág

Chávez Kubában kap kemoterápiát

Hugo Chávez venezuelai elnök pénteken a törvényhozás hozzájárulását kérte, hogy visszatérjen Kubába, ahol folytatják rákbetegségének kezelését.

Chávez a sajtónak kijelentette, szombaton utazna Kubába, hogy “megkezdődjék a második szakasznak nevezett kezelés, folytatódjék a gyógyulás lassú és összetett folyamata”, amely szerinte jól halad. Kitért arra is, hogy e második szakasz kemoterápiás kezeléssel kezdődik.

Jelezte, hogy alkotmányos kötelezettségeinek megfelelően írt levelet tervezett külföldi gyógykezeléséről a törvényhozás elnökének.

A venezuelai elnök pénteken Caracasban, a Ollanta Humala megválasztott perui elnökkel folytatott megbeszélését követően nyilatkozott a sajtónak.

Korábban brazil kormányforrások azt közölték, hogy Chávez elnököt Brazíliában fogják gyógykezelni, a rákellenes terápiájáról világszerte elismert Sao Paulo-i onkológiai központban, a Sírio-Libanés kórházban, de egyelőre nem tűzték ki a gyógykezelés kezdési időpontját.

A betegeskedő Chávez venezuelai elnök július elején tért vissza hazájába, miután Kubában június 20-án medenceműtétet hajtottak végre rajta egy tályog miatt, majd rák ellen gyógykezelték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik