Nagyvilág

Kislányt használtak volna élő bombaként

Pakisztáni lázadók egy kilencéves kislányt akartak öngyilkos merénylőként felhasználni a biztonsági erők elleni támadásukhoz.

A pakisztáni iszlamista szélsőségesek eddig főleg férfiakat küldtek öngyilkos bevetésre, bár gyakran fiatal fiúkat is felhasználnak terrorcselekményeikhez. Ez azonban az első ismertté vált eset, hogy egy kislánnyal próbáltak végrehajtatni robbantásos merényletet.

A harmadik osztályos pesavari kislány, mint elmondta, éppen iskolába tartott szombaton az északnyugati nagyvárosban, amikor két nő betuszkolta őt egy autóba, amelyben két férfi várakozott. A kocsiban elkábították – mondta. Hozzátette, hogy amikor egy ismeretlen lakásban felébredve, sírni kezdett, az egyik nő olyan süteménnyel etette meg, amitől ismét álomba zuhant.

Következő reggel a nő és az egyik férfi egy nehéz mellényt adott a kislányra, és megint beültették az autójukba. A mellény mintegy 9 kilogramm robbanóanyagot tartalmazott, és távirányítással lehetett volna működésbe léptetni.

A kislányt az emberrablók a félkatonai határrendőrség egyik közúti ellenőrzőpontjához vitték. Amikor azonban kiszállt vele a kocsiból az egyik nő, sikerült kirántania a kezét a nő szorításából, és futni kezdett a katonák felé. A gyermeket az ellenőrzőponttól 50 méterre vették őt őrizetbe. Egyelőre nem világos, hogy az emberrablók miért nem léptették működésbe a robbanóanyaggal megrakott mellényt, amikor a kislány elfutott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik