Nagyvilág

Berlusconi kétségbe vonta Kadhafi fiának halálát

Kétségbe vonta Moammer Kadhafi legkisebb fiának NATO általi likvidálását Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök

A kormányfő a RAI állami hírtelevízió egyik műsorában adott hangot véleményének, miszerint Szaif al-Arab Kadhafi meggyilkolásának korábbi híre mindössze a Líbiában tevékenykedő szövetségesek propagandája lehet. Berlusconi hírszerzési jelentésekre hivatkozva úgy fogalmazott: Kadhafi legkisebb fia egy másik országban él, a három halottnak vélt unokáról pedig szintén keveset tudni  – adta hírül a brit telegraph.co.uk hírportál.

Az olasz kormányfő hozzátette: habár a líbiai hatóságok Szaif al-Arab Kadhafit nevezték a líbiai vezér legfiatalabb gyermekének, ő valójában csak a második, a legifjabb utód ugyanis a két évvel később született Khamisz Kadhafi.

Músza Ibrahim líbiai kormányszóvivő szerint a Moammer Kadhafi rezsimjét megdönteni kívánó NATO sosem erősítette meg hivatalosan a diktátor fiának illetve három unokájának április 30-i halálát. Líbiai források szerint az ifjabbik Kadhafi valóban a bombázás helyszínén tartózkodott, ám sértetlenül megúszta a szövetségesek légitámadását.

Olaszország – amely korábban kifejezetten jó kapcsolatot ápolt észak-afrikai exgyarmatával – részt vesz a NATO líbiai katonai akciójában, a koalíciós erők rendszeresen az olasz légibázisokról indítják csapataikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik