Nagyvilág

Medvék ólálkodnak a határ közelében

Két mackó bukkant fel Ipolyvilkén. Az egyik szétmarcangolt egy kutyát.

Medve merészkedett be egy faluba Szlovákiában, a magyar határ közvetlen közelében. A közeli hegyekben élő állat nagy riadalmat okozott, de befogták és visszavitték az erdőbe. Egy másik barna medve széttépett egy kutyát is, őt még nem sikerült befogniuk a rendőröknek. Kiderült: valószínűleg a medvék testvérek – számolt be szerdán az RTL Híradó.

Egy szlovákiai magyar autószerelő műhelyében okozott pusztítást egy barnamedve keddre virradóra a magyar határtól alig egy kilométerre lévő Ipolyvilkén. A 150 kilós állat átmászott a kerítésen, majd a férfi keverék kutyáját szétmarcangolta. Az egyik szlovák televízió felvételein jól látszanak az vadállat nyomai. A telepen lakott a férfi 86 éves nagymamája, aki nem vett észre semmit a történtekből, így megúszta a medvetámadást.

A medve jelenleg egy közeli község határába menekült, a rendőrök az állatvédőkkel együtt próbálják befogni. Egy másik medve szintén betévedt Ipolyvilkére. Őt sikerült altatólövedékkel ártalmatlanítani, majd visszavitték a közeli erdőbe. Az állatot szabadon engedték és még kapott egy nyomkövetőt is, hogy megnézzék, marad-e a társai között, vagy esetleg megint könnyű zsákmány után néz és a lakott területet választja.

A helyiek úgy tudják, a medvék testvérek és azért merészkedtek le lakott területre, mert a hegyekben túlszaporodtak, és társaik kivetették őket maguk közül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik