Nagyvilág

Obama nem aludt rosszul bin Laden halála miatt

Nem okozott álmatlan éjszakákat Oszama bin Laden halála Barack Obamának.

Az amerikai államfő ezt a CBS amerikai televízió „60 Minutes” című műsorának adott interjújában jelentette ki, melyben további részleteket is elárult a terroristavezér kiiktatásáról.

Obama az interjúban elárulta, hogy az akció előtt leginkább azért aggódott, mert egyáltalán nem volt biztos abban, hogy bin Laden a célba vett pakisztáni villában tartózkodik. Mint mondta: „ha például kiderül, hogy a házban egy gazdag dubai herceg lakik, mi meg kommandósokat küldünk oda, abból lettek volna problémáink.”

Az amerikai elnök ennek ellenére azt mondta, hogy nem okozott álmatlan éjszakákat neki bin Laden megölésének lehetősége, Obama szerint igazságot tettek azzal, hogy kiiktatták a „tömeggyilkosságokért felelős” terroristavezért. Az elnök hozzátette: „aki nem így gondolja, az vizsgáltassa ki magát.”

Az elnök és kabinetje a Fehér Ház „situation room” nevű helyiségéből, feszülten követte végig az akciót, amelyet Obama élete leghosszabb negyven percének nevezett. A műveletről csupán Obama legközelebbi kollégái tudtak, még az elnök családja sem volt beavatva annak részleteibe.

AJÁNLOTT LINKEK:

A titkos helikopter, amellyel bin Ladenért mentek (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik