Külföld

Magyar orvosok mennek Japánba

admin
admin

2011. 03. 11. 15:19

Minden szükséges módon kész segíteni az Európai Unió Japánnak a pénteki pusztító földrengés következményeinek elhárításában. A református egyház pedig orvosokat küld.

Az EU közleménye szerint a tagországok állam- és kormányfői nagy nyugtalansággal fogadták a földrengéssel és szökőárral kapcsolatos híreket. Az unió felkérte Catherine Ashton külügyi főképviselőt és az Európai Bizottságot, hogy biztosítsák: az EU minden szükséges módon segít a következmények elhárításában. Az EU vezetői együttérzésükről biztosították a japán kormányt és az áldozatok hozzátartozóit.

A magyar orvosok indulnak

A Magyar Református Szeretetszolgálat orvosokat és pénzt küld a földrengés sújtotta Japánba – közölte a Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata.

A közleményükben írták, a Japánt megrázó hatalmas erejű földrengés után az MRE elnöksége felkérte a szeretetszolgálatot, hogy “lehetőségei szerint vegyen részt a katasztrófa áldozatainak megsegítésében”. A karitatív testület képviselői a magyarországi Japán nagykövetségen az MRE részvétét fejezték ki a katasztrófa miatt, és felajánlották segítségüket.

A szeretetszolgálat két orvosa már Budapesten tartózkodik, ahol előkészítik a csoport felszerelését, a gyógyszereket, és kötszereket. További öt orvos jelezte, hogyha a szeretetszolgálat zöld utat kap Japántól, azonnal ki tudnak utazni – tájékoztattak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat egyúttal adománygyűjtést indított a bajbajutottak megsegítésére. Az adományokat a következő számlaszámra várják: 10702019-85008898-51100005.

A református szeretetszolgálat orvoscsoportja a közelmúltban a világ több pontján is segített, először a tavalyi haiti földrengés után. A orvoscsoport szakmai vezetői Sári Ferenc és Schmelczer Iván. Az orvosok folyamatosan képzésen vesznek részt, hogy még jobban felkészülhessenek a katasztrófa-helyzetekre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.