Nagyvilág

Az al-Kaida fogságából üzent az elrabolt olasz nő

Az al-Kaida egyik észak-afrikai csoportja tartja fogva azt az olasz nőt, akit február 2-án raboltak el Algéria déli részén.

Erről maga az asszony számolt be péntek reggel egy, a dubai al-Arabija televízióban bemutatott hangfelvételen.”Olasz vagyok, és február másodikán, szerdán raboltak el Algériában” – mondja Maria Sandra Mariani a felvételen, amelyen arra is utal, hogy az al-Kaida egyik észak-afrikai csoportja, az Iszlamista Maghreb nevű szervezet tagjai tartják fogva.

A felvételen egy férfi is megszólal arabul, és közli, hogy azt szeretnék elérni, hogy túszuk kapcsolatba léphessen “országa vezetőjével”. Az 53 éves nő az algériai-nigeri-líbiai hármashatár közelében lévő Dzsanet környékén tartózkodott, amikor ismeretlenek elhurcolták a múlt héten. Az olasz nő egyhónapos szabadságát töltötte a térségben.

A Szaharában az elmúlt években számos külföldit raboltak el. A foglyok többsége az al-Kaida észak-afrikai szárnyának fogságába esett. A csoport már több túszát megölte – legutóbb januárban két, a nigeri fővárosból elrabolt francia állampolgárt végeztek ki, amikor a hadsereg megpróbálta őket kiszabadítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik