Nagyvilág

Az interneten olvashatók Kennedy titkai

Online is hozzáférhetővé vált John F. Kennedy elnökségének sokezernyi digitalizált dokumentuma, köztük fényképek és telefonbeszélgetések is.

A 35. amerikai elnök digitális archívuma csütörtöktől látogatható – jelentette be a bostoni J. F. Kennedy Könyvtár és Múzeum igazgatója.

“A mai fiatalok számára, ha valami nincs az interneten, az valójában nem is létezik. Remélem, hogy ez a lehetőség az amerikaiak új generációja számára is elérhető közelségbe hozza Kennedyt” – magyarázta Tom Putnam.

A digitális archívumban kétszázezer oldalnyi dokumentum, 1200 telefonbeszélgetés, beszéd és tanácskozás, valamint 1500 fénykép válik kutathatóvá a történészek és a nagyközönség számára.

A digitalizálási munka négy évet vett igénybe, és tovább folytatódik. A gyűjteményt “a nemzet legnagyobb és legátfogóbb digitális elnöki archívumának” nevezte az igazgató.

A Kennedy könyvtár honlapját évente hárommillió látogató keresi fel, de szakértők szerint a digitális archívum megnyitása jelentősen megnöveli majd a forgalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik