Tech

Élőholtak meneküljetek: megjött Kennedy, Nixon és Castro

A Call of Duty legújabb verziójában mindhárman zombikat gyilkolnak.

A Black Ops alcímet viselő játék egyszemélyes játékmenetében végigjátszása után lehetőségünk van több kisebb játék és nagyobb játék módozat megnyitására. Ezek egyikében a három államfő bőrébe bújva kell egyre nagyobb zombi hordákat visszavernünk.

A héten megjelent valósághű játékban a hidegháború idejére röpítik vissza a játékosokat, azonban a fejlesztők úgy érezték, a zombik nem csak a XXI. században létezhetnek.

A Pentagont úgy tűnik az államfők titkos találkozója során senki nem védi, vagy mindenki zombifikálódott. Pánikra persze nincs ok, hiszen a megbeszélés helyszínéül szolgáló terem rendesen meg van pakolva fegyverekkel.

A fejlesztők az eleve poénos játékélményt néhány beszólással is fűszerezték, így miközben az alig megvilágított virtuális termekben kell túlélnünk, kuncoghatunk a szereplők egysoros megjegyzésein, melyek egy részét a történelem során valóban kimondták – csak épp más kontextusban.

Valószínűleg nem ezen lehetőség okán, de a játék minden idők legnagyobb bevételét generálta: egyetlen nap alatt 360 millió dollárt. Ez 5,6 millió eladott darabot jelent.

AJÁNLOTT LINKEK:

JFK, Nixon és Castro zombi-ölő technikáiról – angolul (CBSNews)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik