Nagyvilág

Bomba a metrón, Chavez médiatörvénye, minszki megtorlás [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Venezuela a műsorszórásra vonatkozó szabályokhoz hasonló előírásokat vezetett be az interneten megjelenő tartalmakra, korlátozva egyes online üzenetek megjelenését. Az ellenzék szerint a törvény veszélyezteti a szólásszabadságot, az internetes tartalmak korlátozását, cenzúra vagy öncenzúra megteremtését célozza.
Bővebben…

Bombát találtak kedden a római földalatti egyik állomásán. A drótokat, csöveket, illetve puskaport tartalmazó gyanús csomagra az egyik üres szerelvényen bukkantak rá a Róma külvárosában található Rebibbia megállónál. A szerkezetet egy bevásárlószatyorban találták meg, az egyik ülés alá rejtve.
Bővebben…

Dél-Korea szerint Észak-Korea visszafogott reakciója a Szöul által lefolytatott tüzérségi lőgyakorlat kapcsán mindössze politikai játék.Dél-Koreában éppen ezért készenléti állapot van érvényben egy esetleges Phenjan által indított támadás kivédése érdekében: a hatóságok olyan tömeges civil áldozatot lehetővé tevő célpontok védelmét biztosítják, mint például a szöuli kormányhivatal.
Bővebben…

Öttől tizenöt napig terjedő elzárásra ítéltek mintegy hatszáz embert, akik vasárnap este Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök újraválasztása ellen tüntettek Minszk központjában. Az országos rendőrparancsnok kedden közölte, hogy az ellenzéki tüntetés résztvevői közül több mint 580 embert ítélt a bíróság elzárásra.
Bővebben…

Az uniós elnökség posztja nemcsak kihívást jelent egy tagállamnak, hanem lehetőséget is, hogy bebizonyíthassa, képes az EU ügyeinek kezelésére – mondta Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke Budapesten.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik