Nagyvilág

Medvegyev: Oroszország modern világhatalom

A gazdaság modernizálását és az árak stabilizálását ígérte keddi országértékelésében az orosz elnök.

Dmitrij Medvegyev az mondta a törvényhozás két háza előtt mondott beszédében, hogy elnöksége eddigi három éve megerősítette Oroszországot, mint modern világhatalmat.”Utasítottam a kormányt, hogy a tervezett közkiadásokban a modernizáció elsőbbséget élvezzen. A modernizáció azonban csak eszköz arra, hogy egy jobb jövőt teremtsünk” – közölte az orosz államfő, aki megígérte, hogy letöri az inflációt és mindent megtesz az erős gazdasági növekedés érdekében.

2010-ben kilenc százalékos infláció volt Oroszországban, és Medvegyev szerint a következő évben a pénzromlás évi öt százalék alá fog kerülni. Az elnök azt mondta: kormánya segített abban, hogy a 2009-es pénzügyi világválság legsúlyosabb hatásait kiheverve felépüljön az ország.

Az orosz elnök arra is figyelmeztette kedden a parlamentet, hogy újabb fegyverkezési versenyhez vezethet, ha nem sikerül nyélbe ütni a megállapodást az európai rakétavédelmi rendszerről. Az orosz elnök emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban a lisszaboni NATO-orosz tanácskozáson egy olyan európai rakétavédelmi rendszer létrehozását vázolta fel, amely összekapcsolná Oroszország és a NATO rakétapotenciálját, és biztosítaná minden európai ország számára a védelmet az esetleges rakétacsapásoktól.

AJÁNLOTT LINKEK:

Putyin is tudott a milliárdos sikkasztásról (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik