Nagyvilág

Koreai krízis, belga terror, riói drogháború [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Két civil összeégett holttestére bukkantak a Jongpjon-szigeten, amelyet kedden támadott meg Észak-Korea. Phenjan keddi ágyútámadásában két katona is életét veszítette, a civilekkel együtt így már négyre emelkedett a halálos áldozatok száma. A Reuters hírügynökség beszámolója szerint amerikai repülőgép-hordozók tartanak koreai vizek felé, feltehetően Észak-Korea elrettentésének, illetve a Phenjannal szövetséges Kína összezavarásának céljából.
Bővebben…

Állig felfegyverzett bűnözők állítottak meg, majd gyújtottak fel több buszt és személyautót Rio de Janeiróban. A brazil rendőrség szóvivője szerint összesen négy buszt, valamint tíz személygépkocsit gyújtottak fel a támadók Rio szegényebb északi, illetve nyugati negyedeiben.
Bővebben…

Terroristagyanús tevékenység vádjával tartóztattak le kilenc személyt Belgiumban. A gyanúsítottak egy csecsen kötődésű iszlám hálózat tagjai, melynek 13 tagját kedden vették őrizetbe Hollandiában, Belgiumban és Németországban.
Bővebben…

Az ír kormány közzétette négyéves költségvetési megszorító tervét. A 10 milliárd euró kiadáscsökkentésből és 5 milliárd euró bevételnövelésből álló, 15 milliárd eurós megtakarítási program 40 százalékát, 6 milliárd eurós megtakarítást 2011-ben teljesíti a kormány.
Bővebben…

Nincs már remény arra, hogy túlélőre bukkanjanak a pénteken metánrobbanás következtében beomlott új-zélandi bányában. Ezt Gary Knowles rendőrparancsnok jelentette be szerdán, aki a pénteken mélyben rekedt 29 bányász utáni kutatást irányította.
Bővebben…

A “magyar szeparatizmus” ellen szervez tüntetést december elsején Marosvásárhelyen az Új Jobboldal (Noua Dreapta) elnevezésű román szélsőséges szervezet. Ha eleged van a magyar szeparatista nyomásból, ha nem vagy közömbös a Hargita, Kovászna és Maros megyei románok sorsa iránt, akik idegenné váltak a saját hazájukban, ha román vagy és erre büszke is vagy, gyere a felvonulásra a nemzeti ünnepen – idézi a Krónika a szervezet honlapján közzétett felhívását.
Bővebben…

El kellett hagynia szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének termét Godfrey Bloom brit euroszkeptikus képviselőnek, miután egy náci jelmondatot idézett.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik