Nagyvilág

Schmitt: Magyarország kész erősíteni a globális partnerséget

Magyarország az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjaként és az Európai Unió soros elnökeként is kész fellépni a globális partnerség erősítése érdekében.

Erről beszélt New Yorkban Schmitt Pál köztársasági elnök az ENSZ-közgyűlés általános vitájában elmondott felszólalásában.

“Biztosíthatom önöket, hogy Magyarország, mint a ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjelölt országa a 2012-2013-as időszakra, készen áll arra, hogy erőteljes munkát fejtsen ki a megosztottság áthidalása érdekében és erősítse a globális partnerséget a mai, a kölcsönös függőség által meghatározott nemzetközi környezetben” – jelentette ki az államfő ENSZ-palota közgyűlési termének szónoki emelvényén.

Schmitt hangsúlyozta, hogy az emberi jogok erősítése és védelme a magyar külpolitika sarokköve és hogy Magyarország az Emberi Jogi Tanács tagjaként az ENSZ fórumain is aktív szerepet kíván játszani ezen a téren. Mint mondta, Magyarország részt vállal a diszkrimináció minden formája – beleértve a nemzeti vagy etnikai származás miatti megkülönböztetést – elleni nemzetközi fellépésben.

Az államfő kifejtette, hogy a magyar álláspont szerint a kisebbségek jogainak fontos helyet kell kapniuk a nemzetközi közösség napirendjében.

Magyarország ehhez hasonló fontosságúnak ítéli a nemzetközi humanitárius és emberi jogok megsértésének megakadályozását jelentette ki az államfő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik