Nagyvilág

Újabb részletek a lörrachi ámokfutásról

A lörrachi bérházban talált két személy már azelőtt halott volt, hogy robbanás történt a lakásban - közölte hétfőn tartott sajtóértekezletén a baden-württembergi tartományi belügyminiszter.

Az országos megdöbbenést keltő vasárnap esti ámokfutás körülményeiről Heribert Rech elmondta: a lakásban talált két halott a St. Elisabeth kórházban lövöldöző asszony férje és 5 éves kisfiuk volt. Halálukat nem a robbanás, illetve az azt követő lakástűz okozta. A 41 éves nő égésgyorsító folyadékot locsolt szét a bérleményben, mielőtt tüzet gyújtott és távozott.

Az ámokfutó motívuma továbbra sem világos, ám a rendőrség féltékenységi drámát sejt a dél-németországi kisvárosban történt tragikus események hátterében.

Lörrach polgármestere a ZDF televízióban elmondta: az ügyvédnő már hosszabb ideje nem lakott a városban. A szóban forgó bérházban irodának rendezte be azt a lakást, ahol a robbanás történt. Vasárnap délután ide hívta meg a férjét, akitől már hónapok óta különváltan élt, és közös gyermeküket.

A robbanás után a bérházból lőfegyverrel a kezében kirohanó asszony rálőtt két járókelőre, könnyebben megsebesítve őket. Ezután behatolt a St. Elisabeth kórházba, és vadul lövöldözni kezdett, súlyosan megsebesítve egy szolgálaton kívül lévő rendőrt. Ezt követően az emeleten lévő szülészeti osztály felé vette az irányt, s a nála lévő késsel agyonszúrt egy ápolót, aki éppen vacsorát osztott a pácienseknek. Az időközben riasztott és a helyszínre érkező rendőrökre tüzet nyitott, azok ezt viszonozták, és lelőtték az ámokfutót.

Mint Dieter Inhofer ügyész az n-tv hírtelevíziónak elmondta, a tettesnél egy automata sportpisztolyt és számos tölténytárat találtak. Így a hatóságok abból indulnak ki, hogy az ámokfutó nagyszabású vérengzésre készült, amelyet a rendőrök határozott fellépésével sikerült megakadályozni.

A lörrachi ámokfutás mérlege: négy halott, egy súlyos és két könnyebb sebesült. A lakástűz következtében a bérház lakói közül 17 személy szenvedett füstmérgezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik