Nagyvilág

Robbanás és lövöldözés – a németországi ámokfutás részletei

Ámokfutó lövöldözött vasárnap a baden-württembergi Lörrach egyik kórházában, a bűncselekménynek halottai és sebesültjei vannak - közölte este a rendőrség.

A tájékoztatás szerint egy nő nem sokkal 18 óra után lépett be a katolikus egyház kezelésben lévő St.Elisabeth kórház épületébe, és automata fegyveréből azonnal tüzelni kezdett. Egy embert halálos lövés ért, egy rendőrt pedig, aki szolgálaton kívül tartózkodott az épületben, súlyosan megsebesített az ámokfutó.

A személyzet azonnal értesítette a rendőrséget, amelynek emberei perceken belül a helyszínre érkeztek. Az asszony rájuk is tüzet nyitott, a rendőrök ezt viszonozták, és megölték a lövöldözőt.

Az elkövető személyéről és tettének okáról egyelőre nem állnak rendelkezésre pontos adatok. A városközpontban lévő klinika környékét a rendőrség lezárta.

A ZDF televízió információi szerint – a bild.de korábbi értesülésével ellentétben – nem a klinikán, hanem a vele szemben fekvő többemeletes bérházban történt robbanás, amelynek nyomán tűz ütött ki az épületben. A tűznek halálos áldozatai vannak.

Az n-tv hírtelevízió esti 21 órás beszámolója ezt a változatot erősítette meg. Az adó helyszíni tudósítója elmondta: 18 óra előtt pár perccel hatalmas robbanás történt a kórház közelében álló többlakásos házban, a robbanás nyomán tűz tört ki. A helyszínre érkező tűzoltókra azonban lövéseket adott le valaki a házból, így azok abbahagyták az oltást.

Ezt követően lépett ki a lángoló épületből az ámokfutó asszony, kezében egy géppisztollyal. Azonnal a szemközt fekvő kórházba sietett, ahol válogatás nélkül lövöldözni kezdett. Az n-tv szerint az este szomorú mérlege: két halott a kórházban (egyik az ámokfutó), kettő a lángoló házban, valamint egy súlyosan megsebesített rendőr.

A St.Elisabeth kórház – többek között – gyermekgyógyászati, szülészeti és csecsemő-intenzív osztállyal rendelkezik. Március óta gyermek- és ifjúsági pszichiátriai osztály is működik az egyházi fenntartású intézményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik