Nagyvilág

Orbán Bakuban, EU-s dorgálás Párizsnak, csökkenő éhezés [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Orbán Viktor miniszterelnök kétoldalú megbeszélést folytatott Mihail Szaakasvili grúz elnökkel Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. A miniszterelnök és partnerei a találkozón aláírták a Bakui Nyilatkozatot, amely újabb lépést jelent Európa energiabiztonságának megteremtéséhez.
Bővebben…

Szégyenteljesnek minősítette az igazságügyi EU-biztos a francia hatóságok romákkal szembeni fellépését, és kötelességszegési eljárás megindítását helyezte kilátásba Párizzsal szemben.
Bővebben…

A CIA karnyújtásnyira volt Oszama bin Laden elfogásától a 2001-es terrortámadások után – derült ki egy neve elhallgatását kérő volt hírszerző elmondásaiból. Az exügynök úgy fogalmazott: 2003-ban és 2004-ben az afganisztáni-pakisztáni határnál állomásozó tudósító megbízható információk tömegét sorakoztatta fel a terrorista vezér lépéseivel kapcsolatban.
Bővebben…

Letette az esküt Julia Gillard ausztrál miniszterelnök kormánya, amely 19 kabinetminiszterből, 10 miniszterből és 12 államtitkárból áll. Gillard – aki az ország első női miniszterelnöke – 76 képviselőre támaszkodhat.
Bővebben…

Hosszú évek óta tavaly először csökkent az éhezők száma a világon – jelentette be kedden az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO). Tavaly csökkent, és mintegy 925 milliót tett ki az olyan emberek száma, akik tartósan nem jutottak elegendő élelmiszerhez.
Bővebben…

Nem lesz újabb személycsere a japán kormány élén: Kan Naoto miniszterelnököt újraválasztották pártja élére, így megtarthatja a kormányfői tisztséget is.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik