Nagyvilág

Brutális vihar az Atlanti-óceánon és dagadó francia romabotrány [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Polémiát váltott ki Franciaországban, hogy egy az illegális telepek felszámolására vonatkozó augusztusi belügyminisztériumi körlevélben elsősorban a romák táborainak megszüntetésére adott utasítást a tárca.
Bővebben…

Elérte az ötfokozatú hurrikánskálán a négyes szintet Igor – jelentette vasárnap este a floridai hurrikánközpont. A vihar az Atlanti-óceán felett örvénylik, és egyelőre nem fenyeget lakott területeket.
Bővebben…

Az Obama-kormány 60 milliárd dollár értékben kíván eladni korszerű harci repülőgépeket Szaúd-Arábiának. Az Obama-kormányzat elképzelése szerint a fegyverüzlet munkahelyteremtéssel is jár majd.
Bővebben…

Szabadok a japán parti őrség által a Kelet-kínai-tengeren még múlt hét kedden elfogott kínai halászok, s útban vannak hazafelé. Peking többszöri nyomatékos és rendkívül határozott tiltakozása után a 14 fős legénység repülőn elhagyta Japánt, hajójukat később viszik el a szigetországból.
Bővebben…

Elhalasztották az észak-koreai Munkapárt konferenciáját Kim Dzsong Il betegsége miatt. Az eredetileg hétfőre kitűzött pártfórum az utóbbi három évtized legnagyobb szabású pártrendezvénye lett volna, éppen tekintettel Kim Dzsong Il egészségi állapotára, az utódlás kérdésére.
Bővebben…

Ján Slota – a szlovák külügyminiszterrel ellentétben – úgy véli, Pozsonynak nem szabad elismernie Koszovó függetlenségét. Slota szerint az ENSZ és az Európai Unió országai Koszovóval kapcsolatban nyomást gyakorolnak Szerbiára.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik