Nagyvilág

Magyarországon a dévényújfalui gyilkos családja?

Állítólag magyarországi rokonoknál találtak menedéket annak a férfinak a szülei és egyik fiútestvére, aki a múlt hétfőn Dévényújfalun hét embert ölt meg.

“Valószínűleg Magyarországon a rokonoknál tartózkodnak” – írta a Plus jeden den című pozsonyi napilap. Az újság szerint az idős házaspárt pozsonyi lakása környékén a szomszédok közül már több napja senki sem látta.

A családnak a rendőrség ajánlotta: jó lenne, ha az áldozatok hozzátartozóinak esetleges bosszúja elől egy időre ismeretlen helyre távoznának – írja a lap.

A 48 éves Lubomír Harman egy hete hét embert gyilkolt meg a Pozsonyhoz tartozó Dévényújfalun, s 15 személyt pedig megsebesített, majd a rendőrgolyó végzett vele. Néhány sebesült továbbra is kórházi ápolásra szorul, s egyikük – cseh állampolgár – állapota továbbra is súlyos, életveszélyes.

A bűncselekmény oka továbbra is ismeretlen, a vizsgálat folyamatban van. Míg az első hírek szerint az áldozatok többsége roma volt, kiderült, hogy a hét halott közül csak az egyik roma. Az 1989-es rendszerváltás utáni Szlovákiában ez a második legtöbb áldozatot követelő gyilkosság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik