Nagyvilág

A rendőrök lőtték le a pozsonyi mészárost (videó)

Kiderült, hogy nem önkezével vetett véget életének Ľubomír Harman, hanem a rendőrök lőtték le.

Nem öngyilkos lett, hanem rendőrök ölték meg a dévényújfalui mészárost – közölte Daniel Lipšic belügyminiszter mai sajtótájékoztatóján, melyet Jaroslav Spišiak országos rendőrfőkapitánnyal és Faragó Csaba pozsonyi kerületi rendőrfőkapitánnyal közösen tartott.

Jaroslav Spišiak országos rendőrfőkapitány elmondta: a gyilkos Ľubomír Harman volt. 1962. március 31-én született. 1989-től lakott a jelenlegi lakcímén. A kilencvenes években négy munkahelyen dolgozott, majd 2008. augusztus 1-jétől munkanélküli volt.

A férfi szomszédai, volt munkatársai, ismerősei szerint normálisnak tűnt, rendezett családból származott. Agglegény volt. Szülei még élnek, és két testvére is. Spišiak elmondta, egy sportlövész egyesület tagja volt. Ennek elnökével jó kapcsolatokat ápolt, de neki sem beszélt soha arról, hogy gondja lenne a szomszédaival.

Hat fegyvert tartott legálisan, köztük az említett gépkarabélyt. Ez utóbbi 2005. április 8-tól volt a birtokában. Azt, hogy vissza volt-e alakítva sorozatlövésre, egyelőre vizsgálják. A rendőrök és a szemtanúk szerint sorozatlövéseket adott le.

Faragó Csaba kerületi rendőrfőkapitány elmondta, Dévényújfaluban az átlagosnál kevesebb bűncselekményt követnek el, és a felderítési mutatók is jobbak. A helyi rendőrőrsön 22 rendőr teljesít szolgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik