Nagyvilág

Bőrfejűek kezdtek tömegverekedést egy orosz fesztiválon

Tömegverekedés tört ki vasárnap az Uralban lévő Miassz városban, amikor egy rockfesztivál mintegy 3000 résztvevőjét megtámadta vagy száz bőrfejű.

19 ember szorult orvosi segítségre, ketten kórházba kerültek, de hétfőn már hazamehettek.

Vitalij Lapin, a Cseljabinszki terület főügyészének helyettese az Interfax hírügynökségnek elmondta: a verekedést alighanem az váltotta ki, hogy előzőleg nézeteltérés támadt egy helyi sasliksütöde és a Tornado fesztivál résztvevői között. Az Eho Moszkvi rádió szerint már őrizetbe is vették az étkezde tulajdonosát erőszakos cselekmény szervezésének vádjával.

Lapin ügyész elmondta: az egész tömegverekedés csak néhány percig tartott. A rockfesztvált 30 rendőr és további 35 biztonsági őr védte, továbbá a támadás hírére alig néhány percen belül a helyszínre érkezett további 30 rendőr, s a bőrfejűek visszavonulót fújtak.

Oroszországban tavaly jogvédő szervezetek szerint legalább 60 ember – túlnyomórészt sötét bőrű muzulmán és a kaukázusi köztársaságokból érkezett migráns – vesztette életét, és több mint 300 sérült meg fajgyűlölő indíttatású bűncselekmény következtében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik