Nagyvilág

A metrót is elöntötte a víz Varsóban (videó)

A csütörtök este Lengyelországban kezdődött eső és vihar elemi erővel szakadt rá a lengyel fővárosra, Varsóra - írja a Kitekintő.hu.

Annyira erőteljes az esőzés, hogy a városi csatornák nem bírták a vízfolyamot: az utcákat elöntötte a víz, a városi közlekedés pedig teljesen megbénult.

Csütörtök este az áramszolgáltatás teljesen szünetelt a város egyes részeiben, a víz pedig eljutott a metróba is. A Ria orosz hírügynökség tudósítója szerint a metró bejáratai megközelíthetetlenek, a hatóságok pedig egyelőre tanácstalanul állnak a hirtelen jött katasztrófa előtt.

Az utóbbi hetekben egész Kelet-Európában vészhelyzet állt elő: Magyarországon jelenleg is küzdenek a hirtelen megduzzadt vízszinttel, de a tudósítások szerint még rosszabb a helyzet Szerbiában, ahol a hatóságok „kritikus” állapotról beszéltek. Bosznia és Hercegovinában sok települést teljesen elöntötte a víz, de ugyanúgy nem kímélte Szlovákiát és Csehországot sem, ahol az utóbbi két napban az AP hírügynökség értesülései szerint két ember életét vesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik