Nagyvilág

Nem kell James Cameron segítsége a BP-nek

Nem kér a segítségéből a BP - árulta el James Cameron, aki felajánlotta szolgálatait az olajtársaságnak, amelynek felrobbant kútjából nyersolaj ömlik a Mexikói-öbölbe.

“Az elmúlt hetekben én is – mint mindannyian – egyre növekvő borzadállyal és szívfájdalommal néztem, mi történik az öbölben, és azon gondolkodtam, hogy azok az idióták nem tudják, mit csinálnak” – mondta Cameron szerdán az All Things Digital technológiai konferencián.

Cameron a kormánynak és a British Petrol társaságnak is felajánlotta segítségét, de mint megjegyezte: a brit energiaóriás “jóindulatúan” elhárította közreműködését. A Fehér Házzal még nem beszélt az ajánlatáról – mondta.

Korábban mélytengeri dokumentumfilmjeihez használt magánflottáját is felajánlotta a kárelhárításhoz, ám arra sem tartottak igényt.

Cameron úgy értékelte, hogy az olajszivárgás megfigyelésében és a vizsgálatban vehetnék hasznát tudásának. Felvetette, hogy a kormánynak független szakértőket kellene alkalmaznia ezekre a feladatokra. A filmes kijelentette, hogy ismer olyan “igazán okos embereket, akik sokkal nagyobb mélységben dolgoznak, mint ahol a kút fekszik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik