Nagyvilág

Hazaszállítják Ophélie holttestét

Hazaszállítják Franciaországba kedden Ophélie Bretnacher holttestét - közölte a France Info.

A francia hírrádió tudósítása szerint a magyar rendőrség a folyamatban lévő kiegészítő orvos szakértői vizsgálatokra hivatkozva nem adta ki mostanáig a Budapesten eltűnt francia diáklány egy hónappal ezelőtt megtalált holttestét a szülőknek.

A rádió úgy tudja, hogy a rendőrök hétfőn még nem kapták meg valamennyi toxikológiai vizsgálat eredményét, így végleges következtetésük sem ismert, de a nyomozás során azt feltételezték, hogy baleset áldozata lett a francia diáklány.

Ophélie Bretnacher szüleinek továbbra is nehéz elfogadnia ez utóbbi feltételezést, szerintük “túl sok a homályos rész az ügyben, és egyébként sem bíznak teljes mértékben a magyar rendőrségben” – hangsúlyozta a France Info.

A lány édesapja, Francis Bretnacher többször elmondta, hogy új szakértői véleményt kér Franciaországban. A France Info úgy értesült: erre még a héten sok kerülhet a Párizsi közeli Garches Igazságügyi Orvostani Intézetében.

Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján.

A térfigyelő kamerák által rögzített utolsó felvételek, amelyeken látható a lány, éjjel háromnegyed háromkor készültek a Roosevelt térnél. Holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna XXI. kerületi szakaszán. Az elsődleges igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján a nő halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik