Nagyvilág

Chávez hat órán át tárgyalt Castróval

Hugo Chávez venezuelai elnök hatórás, zárt ajtók mögötti találkozót tartott a lábadozó Fidel Castro kubai vezetővel kedden Havannában – jelentette a kubai állami televízió.

A két államfő és forradalmi vezető közös venezuelai–kubai programokat vitatott meg – közölte a televízió. A televízió szerint Castro és Chávez áttekintette az Egyesült Államok szabadkereskedelmi politikáját ellenző latin-amerikai regionális kereskedelmi egyezmény (ALBA) eredményeit.


Chávez várhatóan találkozik Raúl Castro ügyvezető elnökkel is, akinek Fidel tavaly júliusban – saját megromlott egészségi állapotára tekintettel – átadta a hatalmat.


Castro az elmúlt tíz nap alatt fogadta Vietnam és Bolívia vezetőjét, és egy hete ötvenperces, előre felvett interjút sugározott vele a kubai televízió. A felvételen szemmel láthatólag egészségesebbnek tűnt a korábbiakhoz képest.


Chávez betegsége alatt hat alkalommal látogatta meg Fidel Castrót. Öt nappal ezelőtt Evo Morales bolíviai elnök három órát töltött a kubai vezetővel, és a látogatás után közölte: Castro „jelentősen felépült”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik