Nagyvilág

Több mint 50 áldozat a bahreini hajóbalesetben

Legkevesebb ötvenheten vesztették életüket abban a hajóbalesetben, amely Bahrein partjai előtt történt csütörtök este - közölték hivatalosan az öböl menti miniállam illetékesei.

A hajó egyes források szerint 150, más források szerint 180 személlyel a fedélzetén egy tengeri kirándulásról visszatérőben el-Muharrak szigete közelében süllyedt el. A hajón a helybelieken kívül, öböl menti és nyugati – köztük európai – országokból való állampolgárok voltak. Az áldozatok személyazonosságának megállapítása folyamatban van. A bahereini hatóságok egyelőre nem tudták megmondani, hogy milyen nemzetiségű emberek vesztek oda. A bahreini mentőalakulatok azonnal a bajba jutottak segítségére siettek.

Eddig hatvanhárom embert mentettek ki, és a mentésbe bekapcsolódtak az amerikai haditengerészet közelben tartózkodó egységeiről a szerencsétlenség helyszínére indult helikopterek, mentőcsónakok és búvárok is. A baleset oka egyelőre nem ismeretes, de a hatóságok szerint robbanás nem történt, és tűz sem ütött ki a kompon.

Feltehetően műszaki rendellenesség okozta a hajó felborulását, de tulajdonos cég azt sem tartja kizártnak, hogy a vízi járművön a megengedettnél többen tartózkodtak. Az al-Dana hajótársaság vezetője közölte, hogy a kompot az Island Tours nevű utazási iroda vette bérbe. Elmondta azt is: úgy tudja, hogy a kapitány el sem akart indulni, de az utasok ragaszkodtak a sétahajózáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik