Nagyvilág

Ramzan Kadirov lesz Csecsenföld miniszterelnöke

Ramzan Kadirov lesz Csecsenföld miniszterelnöke, aki hétfőn lemondott elődjének balesete óta ügyvezetőként töltötte be a kormányfői posztot. Groznij első embere mindössze 29 esztendős, a 2004 májusában merényletben meghalt oroszbarát elnök, Ahmad Kadirov fia.

Az államfő által beterjesztett Ramzan Kadirov jelöltségét elsöprő többséggel hagyta a jóvá csecsenföldi parlament. A grozniji parlament szombaton dönt a miniszterelnök-jelöltről, és minden várakozás szerint nagy többséggel jóváhagyja Ramzan Kadirov kinevezését, aki eddig ügyvezetőként töltötte be a miniszterelnöki posztot.

Elődje, a 2004 októberében miniszterelnökké kinevezett Szergej Abramov hétfőn mondott le, és Alu Alhanov államfő másnap el is fogadta Abramov lemondását. Groznij erős embere mindössze 29 esztendős, a 2004 májusában merényletben meghalt oroszbarát elnök, Ahmad Kadirov fia.

Ramzan Kadirov egy valódi politikus, a legközelebbi harcostársam, méltó az apjához, Csecsenföld első elnökéhez – mondta Alhanov a parlamenti szavazás után, hozzátéve, hogy nem kételkedett jelölésének helyességében.

Szergej Abramov tavaly novemberben súlyos autóbalesetet szenvedett Moszkva közelében, valamivel több, mint egy héttel az észak-kaukázusi tagköztársaságban tartott parlamenti választás előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik