Nagyvilág

Négy pártelnökkel akar találkozni Putyin

Tudomásunk szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök úgy gondolta, hogy a magyar parlamentben nem egy, hanem négy párt van, ezért ezek vezetőivel kíván találkozni, méghozzá a rendelkezésre álló időkereten belül – mondta a külügyi szóvivő kedden az MTI-nek.

Polgár Viktor a Magyar Nemzet keddi számában megjelentek kapcsán nyilatkozott. A lap arról írt, „a magyar miniszterelnök környezetéből – a külügyminisztériumon keresztül – folyamatosan nyomást gyakoroltak az orosz félre, hogy álljon el a kétoldalú megbeszéléstől Orbán Viktorral”, a Fidesz elnökével.

Rendkívül megtisztelő az a feltételezés, ami szerint az orosz fél ilyen mértékben hallgat a magyar külügyminisztériumra – jegyezte meg a szóvivő. Mint mondta, a valóság ezzel szemben az, hogy egy ilyen magas rangú vendég esetén a program általában az utolsó pillanatig változhat.

A szóvivő kitért arra, hogy mind a négy parlamenti párt vezetője találkozót kért Putyintól, de az idő rövidsége miatt az orosz elnök feltehetően együtt találkozik majd velük szerdán, a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol részt vesz a sárospataki könyveket bemutató kiállítás megnyitóján.

Vlagyimir Putyin kedden kora délután érkezik kétnapos hivatalos látogatásra Budapestre, Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc kormányfő közös meghívására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik