Nagyvilág

Újabb fegyveres összecsapás Irakban

Huszonnégy ember vesztette életét az északnyugat-iraki el-Hadísza városban merényletben és az azt követő tűzharcban – közölte vasárnap az amerikai parancsnokság.

Tizenöt iraki civil, nyolc lázadó és egy amerikai tengerészgyalogos halt meg a Bagdadtól mintegy 220 kilométerre északnyugatra fekvő városban szombaton. Előbb egy út mentén elrejtett pokolgép robbant fel egy amerikai-iraki járőr mellett, majd lázadók könnyűfegyverekkel lövöldözni kezdtek. Az iraki és amerikai erők napok óta jelentős hadműveletet folytatnak ebben a Szíriával határos térségben, hogy kiűzzék a lázadókat és állandó ellenőrzés alá vonják a határt.

Az amerikai parancsnokság szombat este jelentette be, hogy öt amerikai tengerészgyalogos vesztette életét a Bagdadtól 250 kilométerre északra fekvő Baidzsi városban járőrözés közben. Velük is út mentén elhelyezett pokolgépek végeztek. Az iraki háború 2003. márciusi kezdete óta 2091 amerikai katona halt meg a közép-keleti országban, túlnyomó többségük (1632 fő) ellenséges cselekményekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik