Nagyvilág

Véres vasárnap Ciszjordániában

Három halottja és közel fél tucat sebesültje van a vasárnapi véres merényleteknek. Izraeli katonák palesztin szélsőségeseket öltek meg.

Három izraeli meghalt, négy pedig megsebesült, amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy buszmegállóban várakozó tömegre. A mozgó járműből tüzelők elmenekültek a helyszínről.


A Jeruzsálemtől 15 kilométerre délre lévő Gus Ecjon zsidó településközpont mellett elkövetett merényletet az Al-Aksza Mártírjainak Brigádja elnevezésű szervezet vállalta magára, amely Mahmúd Abbász palesztin elnök Fatah mozgalmához kötődik.


Alig egy órával később palesztin fegyveresek tüzet nyitottak egy izraeli járműre egy másik ciszjordániai körzetben, megsebesítve egy izraelit – közölte az izraeli katonai rádió és az izraeli rendőrség. Az izraeli hadsereg az elmúlt hetekben rajtaütéseket hajtott végre, amelyekben feltételezett palesztin militánsok százait vette őrizetbe Ciszjordániában.


Izraeli biztonsági illetékesek arra figyelmeztettek, hogy a kivonulás után a palesztin militánsok Ciszjordániába helyezhetik át működési területüket. Egy izraeli különleges egység bekerítette és agyonlőtte vasárnap Ciszjordánia északi részén, Dzsenín közelében a 27 éves Nihad Abu Ganemet, az Iszlám Dzsihád radikális palesztin szervezet dzseníni vezetőjét – jelentette be az izraeli rádió palesztin forrásokra hivatkozva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik