Nagyvilág

Lesújtott a Vasököl Irakban

Az amerikai haderő bejelentette, hogy véget ért a Vasököl fedőnevű hadművelet Irak nyugati részében, a szíriai határ közelében.

A hadművelet során hat nap alatt több mint 50 lázadót öltek meg, 30-at közvetlenül a határ mellett lévő Szaada, Rumana és el-Karabila falvakban. A többnemzetiségű erő “újabb ellenőrzési pontokat állított fel Szaadában, hogy fenntartsa jelenlétét az övezetben” – közölte az amerikai haderő.

Az amerikai haderő október 1-jén indított hadműveletet mintegy ezer fő részvételével a szíriai határtól 12 kilométerre található Szaada település térségében. „A létrehozott hadállások lehetővé teszik a folyamatban lévő műveletek támogatását, amelyek célja az al-Kaida terroristái behatolásának a megakadályozása Szíriából az Eufrátesz völgyébe” – olvasható az amerikai haderő közleményében.

A közlemény szerint a hadművelet alatt hat amerikai katona életét vesztette.

A “Vasököl” a negyedik hadművelet, amelyet az amerikai hadsereg szeptember vége óta az Eufrátesz völgyében indított. A szunniták lakta el-Anbár tartományban található térség a lázadók egyik fő tűzfészke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik