Nagyvilág

Elengedték a londoni merénylet egyik gyanúsítottját

Szabadlábra helyezték Egyiptomban azt a biokémikust, akit a július 7-i londoni merényletek fő gyanúsítottjaként fogtak el.

Magdi en-Nassárt július közepén Egyiptomban vették őrizetbe, ám a nyomozás során kiderült, nincs köze a több mint 50 halálos áldozatot követelő londoni merényletekhez.

Bebizonyosodott, hogy nincs köze a londoni metró- és buszrobbantásokhoz Magdi en-Nassárnak, közölte a kairói belügyminisztérium. A férfit így a nyomozás befejeztével szabadlábra helyezték. Egyiptomi tisztségviselők már korábban is azt mondták, a férfinak nincs köze a július 7-i robbantásokhoz.

Nassárt július 14-én vették őrizetbe Kairóban, ahol tagadta bűnösségét, és azt nyilatkozta, szabadságra érkezett Egyiptomba. A biokémikus azt mondta, vissza akar térni Nagy-Britanniába, és személyes tárgyait is angliai lakásában hagyta.

A nyomozás során a brit rendőrség átkutatta a férfi leeds-i lakását, amely ugyanabban a kerületben van, ahonnan a három merénylő származott. A 33 éves férfi idén szerzett doktori diplomát Nagy-Britanniában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik