Élő Közélet

Magyar Péter: A jövő hazaszerető vezetőit keressük

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Két év után ismét Budapesten ünnepelte az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóját a kormány. Orbán Viktor miniszterelnök a Millenárison rendezett megemlékezésen beszélt, miután 2022-ben Zalaegerszegen, 2023-ban pedig Veszprémben mondta el október 23-ai ünnepi szónoklatát.

Orbán úgy fogalmazott: 70 éve nem volt ilyen közel a világháború veszélye. Szerinte az EU háborús győzelmi terve oda vezetne, hogy ismét szláv – ukrán – katonák állomásozhatnak Magyarországon. Majd pedig arról beszélt, hogy az EU bábkormányt ültetne a magyarok nyakára Magyar Péter vezetésével.

A Tisza Párt, amely nemrég a forradalom szimbólumát, a lyukas zászlót tette jelképévé, délután 3-ra hirdetett gyülekezőt a Bem József térre, a Bem-szoborhoz, ahonnan a tömeg a Széna térre vonult, itt beszélt Magyar Péter. A pártelnök azt mondta: Orbánék becsapták a magyarokat, korábban őt is. Azt is közölte, hogy

megkezdik az ország leendő vezetőinek a kiválasztását, nemcsak képviselőjelöltek, de szakértők jelentkezését is várják, a leendő kormányprogramjuk alapjáról pedig társadalmi párbeszédet kezdenek.

A Mi Hazánk 23 szélsőjobboldali szervezettel együtt a hegyvidéki Turul-szobor „védelmében” rendezett demonstrációt, a Momentum pedig este fáklyás felvonulást tartott a Magyar Rádió korábbi épületénél.

Az idei ünnepnek a miniszterelnök politikai igazgatójának 1956-tal kapcsolatos, nagy vihart kavart mondatai adhatnak téteket. Orbán Balázs szeptember végén arról beszélt, hogy éppen 56-ból tanulva az ukránokkal szemben mi nem álltunk volna ellen az orosz támadásnak. A Fidesz és a Tisza versengésének pedig az adott lendületet, hogy a nemzeti ünnepre időzítve jelent meg az első olyan közvélemény-kutatás, a 21 Kutatóközponté, amely szerint Magyar Péter pártja átvette a vezetést a biztos pártválasztók között a kormánypárttól.

Sulyok Tamás: Ma egy szuverén és független Magyarország ünnepel

Ma egy szuverén és független Magyarország, egy büszke és szabad nép ünnepel – hangsúlyozta Sulyok Tamás köztársasági elnök szerdán, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából rendezett díszünnepségen a Müpában.

Ma minden magyar közösségben illően és tisztelettel hajtanak fejet a nemzet becsületét visszanyerő, a hazát szabaddá küzdő bátor magyarok emléke előtt – tette hozzá az államfő.

Emlékeztetett: hatvannyolc éve bátor magyar szívek sora állt össze, megannyi különböző magyar sors olvadt eggyé, hogy többé szét ne tudják választani.

Az ünnepségen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó, valamint Pintér Sándor belügyminiszter is.

(MTI)

A Szuverenitásvédelmi Hivatalnál akciózott a Kutyapárt

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt önkéntesei és politikusai szerda este plakátokat rögzítettek a Szuverenitásvédelmi Hivatal kerítésére, valamint átnevezték az utcát Bábállam utcára – utalva ezzel a növekvő orosz és kínai befolyásra a kormányzati politikában.

Galéria
Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Sándor Balázs, az MKKP önkormányzati képviselője a helyszíni beszédében elmondta, hogy ‘56 eddig egy közös nemzeti minimum volt pártállástól függetlenül. Szerinte Orbán Balázs botrányos kijelentése – miszerint 1956-ban nem kellett volna fegyverrel védeni az országot – szuverenitásvédelmi kockázatot rejt magában. A Kutyapárt ezzel az akcióval szeretné felhívni a Szuverenitásvédelmi Hivatal figyelmét arra, hogy indítson vizsgálatot a miniszterelnök politikai igazgatója ellen – tette hozzá.

Sándor Balázs arra is felhívta a figyelmet, melyek azok a dolgok, amelyekkel foglalkoznia kellene a Hivatalnak, mégsem teszi. Ilyen például a Külügyminisztérium szerverein ki-be járkáló orosz hackerek vagy a Magyarország területén dolgozó kínai titkosrendőrök ügye, de ide sorolta a Fideszt is, amely szerinte szintén nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

A résztvevők az akció során orosz és kínai zászlókat rögzítettek az épület kerítésére, és Orbán Balázs életnagyságú kartonbábját is elhelyezték rajta. A beszéd végén a Kutyapárt a valódi szuverenitásvédelmi munkához minden jót, vagy pedig a közpénzből fenntartott bohóckodás folytatásához jó szórakozást kívánt.

A Kutyapárt a nap folyamán a Corvin-közben emléktáblákat állítottak „az új emlékezetpolitikai irány” jegyében „Dicsőséget a kapitulálóknak! Megvédjük Oroszország békéjét!” szöveggel, országszerte pedig több helyen pedig kátyúkat, járdarepedéseket és egyéb tereptárgyakat festettek nemzeti színűre, a magunk módján újraértelmezve az ’56-os lyukas zászlót.

Rosszul lett valaki Magyar Péter rendezvényén

Egy idős férfi rosszul lett a tömegben a Széna téri megemlékezésen.

Orvosért kiáltottak többen. A férfi a földön fekszik, de magánál van, kommunikál.

A rendezvényt techinkusai megérkeztek a helyszínre, időközben megérkezett a hordágy is a mentősökkel.

A férfi életkora ránézésre hetven és nyolcvan év között lehet.

Videóban kérik a csatlakozást

Egy videót játszottak le a rendezvény végén, amelyben újólag arra kértek mindenkit, hogy jelentkezzenek a jövő vezetői közé. Gloria victis! – búcsúzott Magyar Péter a tiszásoktól.

Fel a kanapékból!

Egy hosszabb önismétlő kör után Magyar visszatért oda, hogy „fel kell kelni a fotelekből”, és várják a változásért tenni akaró tehetséges emberek jelentkezését.

A haza nem a magántőkealapoké, nem a bumfordi rokonok tulajdona, a haza a népé. (…) Fel a kanapékból, Magyarország! (…) Mindenkire szükségünk van, aki szembe mer nézni a Nemzeti Együttbűnözés Rendszerével. Ti lesztek az új Magyarország és az új rendszerváltás hősei. (…) A haza minden előtt

– fogalmazott zárásképpen.

Képekkel emlékeznek az ötvenhatos áldozatokra

Valakik ötvenhatos áldozatok miniportréit helyezték el a Széna térnél található füves, parkos területen, a Varsányi Irén utcában.

Magyar Péter a beszédében is név szerint említett sok, különböző társadalmi státuszú ötvenhatos kivégzetteket mint olyanokat, akiket Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója elárult, amikor nemrég arról beszélt, hogy „pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 éve, mert felelőtlenség”.

Politikusokat, szakértőket, leendő vezetőket keresnek

A mai napon megkezdik a Tisza Párt politikusainak kiválasztását a honlapjukon, nem csak országgyűlésiképviselő-jelölteket, de szakembereket is keresnek – közölte Magyar. „Kinyitjuk előttetek is a lehetőséget, szálljatok be ti is hazánk irányításába, Magyarország kormányzásába” – üzente, hozzátéve: véget vetnek a haszonlesők, a bólogató jánosok időszakának, eljött a tehetséges emberek ideje, „a jövő hazaszerető vezetőit keressük”.

Mohos Márton / 24.hu

Magyar azoknak is üzent, akik félnek vagy még hezitálnak

Sokan vannak még, akik félnek, és nem merik kinyilvánítani, hogy változást akarnak, „tőlük egyetlen dolgot kérek:

2026-ban gondolj a hazádra, és szavazz a Tiszára

– mondta Magyar Péter.

Hozzátette: sokan vannak azok is, akik csalódtak a kormányban, de még hezitálnak. A becsapottak ugyanúgy tiszteletre méltó hazafiak, tőlük azt kéri: gondolják át, valóban erre szavaztak annak idején, hogy bugyuta milliárdosok jachtokról szórják szét az ország vagyonát?

Ezután rögtönzött kormányprogramot is hirdetett, az Európai Ügyészséghez való csatlakozással, a propaganda megszüntetésével, az önkormányzatok jogainak visszaadásával, a 13. havi nyugdíj megtartásával, jelentős béremelésekkel, a korrupció felszámolásával. A leendő kormányprogramon már dolgoznak, de társadalmi párbeszédet is indítanak róla november 5-étől A magyarok hangja néven.

Magyar: Orbánék megvezették az embereket, korábban engem is

„Orbánék megvezették, átverték a magyar embereket, korábban engem is” – jelentette ki Magyar Péter egy sor kormányzati intézkedést, a közszolgálatások színvonalát, a korrupciót, a kínai hiteleket, az elszegényedést okozó gazdaságpolitikát bírálva. „Polgári, európai, jóléti Magyarországot ígértek, de egy kifosztott, feudális, a végletekig megosztott társadalmat hoztak létre.

Mondjuk ki: eddig, és ne tovább, vége van!

A pártelnök úgy folytatta: az 1956-os szabadságharcosok egy független, igazságos és jóléti Magyarországért küzdöttek, és „mi, az ő örökösei” tartozunk annyival az emléküknek, és a következő generációknak, hogy a forradalom 70. évfordulóján, 2026-ban egy másik irányba fordítjuk az ország sorsát.

A választásig azért dolgozik a Tisza Párt, hogy olyan kormányprogramot és csapatot kínálhasson az embereknek, amelyből egy hazaszerető kormány jön ki legkésőbb 2026-ban – közölte. A jelszavaik: becsület, tisztesség, szerénység, igazság, irgalom, érzékenység, türelem, vendégszeretet és megértés.

Magyar: A kormánynak nincs felhatalmazása a semlegességre

A kormány semlegességről beszél, de erre nincs felhatalmazása – mondja Magyar Szent István, a Hunyadiak, a 48-asok, az 56-osok és a 89-es rendszerváltás példáját, illetve az uniós és a NATO-csatlakozást sorolva, azt alátámasztandó, hogy a magyarok nem semlegességet akarnak, pláne nem az orosz érdekek kiszolgálását, hanem nyugati orientációt.

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Orbán Balázst és Szijjártót bírálja Magyar

Biztos vagyok benne, hogy a magyarok többsége ma sem hezitálna, ha az országot kellene megvédeni, de vannak gyáva emberek, árulók, ráadásul vezető pozícióban, akik büszkék arra, hogy harc nélkül adnák át az országot az oroszoknak, hogy nem tennék meg azt, amit a pesti srácok megtettek, és akik kitüntetéseket fogadnak el annak az agresszornak a képviselőitől, akik a magyar külügy szervereibe is betörtek – utalt Magyar Péter Orbán Balázsra és Szijjártó Péterre.

„Hová tűnt a Ruszkik, haza!, miniszterelnök úr?” – kérdezte.

A pártelnök ötvenhatos mártírok nevét sorolja Nagy Imrétől Brusznyai Árpádon és Tóth Ilonán át Mansfeld Péterig, hangsúlyozva, hogy Orbán Balázs kijelentéseivel az ő emléküket tiporta meg.

Tisza szigetek a Margit körúton

Noha az ünneplők vége valóban a Mechwart ligeti villamosmegállónál áll, ez nem jelenti azt, hogy a tömeg egybefüggő lenne a Széna térig.

A Széna téren összegyűlt emberekből kialakult tömeg a Bakfark Bálint utcáig tart, majd megszakad, és egy újabb sűrűsödés alakult ki valahol a Kis Rókus utca közelében felállított hangszóróknál és kivetítőnél.

A két spontán alakult Tisza sziget között azért könyedén lehet gyalogosan közlekedni a Margit körúton.

Magyar Péter: Visszaadjuk a kisajátított közös jelképeket

Köszönöm, hogy nem féltek kiállni a szabad, független és jóléti Magyarország mellett, amiért 1956-ban sokan harcoltak – kezdte beszédét Magyar Péter a Széna téren. A Tisza Párt elnöke szerint a forradalom a történelem legcsodálatosabb 13 napja volt.

Elhatároztuk, hogy a Tisza Párt visszaadja a népnek a kisajátított közös jelképeket, így az ötvenhatos lyukas zászlót, hogy emlékeztessen kötelességünkre: megóvni hazánkat minden időben, és segítsen felismerni az árulókat, akik hebegve-habogva igyekeznek menteni a menthetetlent, mint a miniszterelnök politikai igazgatója – fogalmazott.

Nagy Ervin Örkény Istvánt szaval

Az írás a Fohász Budapestért.

Budapest ma ennyit tesz, mint a tanknak neki lehet menni puszta kéz­zel. Budapest, minden nyelvén a világnak, azt jelenti, hűség, önfeláldozás, szabadság, nemzeti becsület. Minden ember, aki szereti szülővárosát, azt kívánja: Légy te is olyan, mint Budapest!

Mohos Márton / 24.hu

Orbán szárszói beszédét vetítették le

Orbán Viktor 2008-as szárszói beszédet vetítették le, aminek az eléjéből a fütty miatt sokat nem lehet érteni. Orbán 2008-ban a többi között azt mondta a Grúziával szembeni orosz agresszióról: „Egyenesen kell beszélni, ez katonai agresszió, nem az oroszbarát politika szolgálja a magyar érdeket.”

Az akkor ellenzékben lévő politikus azt mondta: bennünket ’56 miatt különösképpen terhel a kötelesség, ezért, amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyi erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni. „A tőlünk nyugatra lévő országokban volt az a szokás, legyen akár szó a ’68-ról vagy ’56-ról, hogy az első reakciója a Nyugatnak nem az, hogy azonnal és határozottan elítéli az agresszort, hanem mintegy megértő szimpátiával mentségeket keres a számára, hogy miért tette, amit tett.”

Jordán Tamás: Mérhetetlen boldogságot érzek

A színművész elmondta, hogy 1956-ban az édesapjával és az öccsével ott voltak a Sztálin-szobor ledöntésénél, és olyan eufóriát érzett, amilyen talán a Bastille ostrománál lehetett. Hozzátette, mintha most is valami hasonló érzés lenne benne, látva, hogy mennyien vannak a Tisza rendezvényén.

Jordán ezek után elszavalta József Attila A számokról című versét, amelyet szerinte a költő tudat alatt a 2024-ben élő magyaroknak írt.

Koltai Róbert egy Dés László-dalt énekel a Tisza rendezvényén

A dal címe Legyen úgy, a szövegét Bereményi Géza és Nemes István írta.

Ugye tudtad, így nem érhet véget

csak hosszú volt ez az ősz?

ugye nem veszíthetlek el téged

és holnap majd visszajössz?

Csak egy percig tart a sötét,

csak egy árnyék lépett közénk,

de mögötte már látjuk a fényt!

Mohos Márton / 24.hu

Toroczkai: Magyar Péter kerülne a pokol legmélyebb bugyrába

Toroczkai László Dante Poklának analógiájára kategorizálta a magyar politikát a Mi Hazánk rendezvényen.

  • A csalók és mértéktelenek: a kormánypártiak, akiknek semmi sem elég, a nemzetközi nagytőke elleni harcra hivatkozva elveszik a sikeres magyar vállalkozóktól a cégüket, a gazdáktól a földeket. De most már nem tudják megtéveszteni a közösségüket.
  • Az árulók: a Jobbik, mert ők elárulták az eszméiket, ezért 20 százalékból fél százalékra zuhantak.
  • A pokol legmélyebb bugyrába pedig Toroczkai szerint Magyar Péter kerülne, aki mindet elárult, a politikai közösségét és a családját is.
Szajki Bálint / 24.hu
Olvasói sztorik