Közélet

Szombaton is emelkedik az üzemanyag ára

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Nincs megállás, ami az üzemanyagárak emelkedését illeti. A héten szombaton is emelkedik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd – írta a holtankoljak.hu.

A benzinért bruttó 4 forinttal fizethetünk majd magasabb árat a hétvégétől, míg a  gázolaj ára bruttó 5 forinttal emelkedik. Így az átlagárak tovább emelkedve az alábbi szinten lesznek:

  • 95-ös benzin: 606 Ft/liter
  • Gázolaj: 627 Ft/liter

Az elmúlt 9 napban 5 alkalommal változott az üzemanyagok ára, összesítve a benzinért bruttó 15 forinttal kell többet fizetni június 14 óta, míg a gázolaj ára 31 forintot emelkedett ilyen rövid idő alatt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte, az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak. A tárca a Központi Statisztikai Hivatal pénteken közzétett adatai alapján azt írta, hogy Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 595 forint volt, azaz 14 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban tapasztalt 609 forintos átlagár. A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 607 forint volt, ami 1 forinttal került kevesebbe, mint a szomszédos országokban látott 608 forintos átlagár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik